Saturday, May 15, 2010

Basikal 4 Lejang!!!


Aku tgh stadi kat kelas A002 petang tu lepas jumaat..yg si ihsan lak dah ajak aku g taman tasik cempaka petang tu...adeh..rase malas pon ad masa tu..ye la! lepas jumaat la katakan..plan2 akhirnya dah decide aku emma ngan akhmal nek basikal...esan bawak bdak2 len nk kete...so lepas asar ktorg pon beriye2 la prepare..

5.30 petang atas basikal.
aku ngan akhmal tgh menunggu emma..hish mane bdak kecik ni!!! dah lambat plak ni..eh tetibe ad kol..'weh aku kat depan rc'..eh apsal lak depan rc..la cucuk duit upenyer..tp paling aku terkezut!!! Ema bawak beg plak..adoy die ni..ingat nak g jalan2 ape...

5.45 petang dalam perjalanan.
aku mulekan perjalanan...dah aku yg tau jalan nak ke tasik tu..so aku lead the way lah..ema tgh
dan akhmal kat blakang..mule2 tu ema beriye je kayuh mcm belumba..sampai je kat frencken die dah jauh nakk mampos kat blakang..adeh minah ni..beriye je memula..
pastu ble dah sampai kat area kilang tu ada traffic light..nak dijadikan citer..aku laju je la time ijau..pastu aku usha bdak2 ni..ya allah!! moto tu nak masuk kiri yg ema lak selamba dek die je straight jlan..ngeri dowh..mmg minah rempit tol die nih..hish!!!
pastu depan tu ada bukit.so kompem bdak ni penat..aku bley je teruskan perjalanan yg hebat ni ( hebat la sgt -_-').. pastu dah rehat dalam 5 mnit, aku pon kasi lenjan ar laju2...ble pusing tgk,,eh!! ema!!! ko nak kayuh pon xbergerak..pergh dasat tol ema nih..haha..
aku pon bg semangat kat deme ni..pastu aku laju je la coz mase tu turun bukit..pastu akhinya sampai!!!!

6.00 petang kat taman tasik perdana
yay!! dah sampai...tgk ader penyambut tetamu upnyer..esan, member die, pan , madi, aqmar ngan sape tah..aku pon bg laasikal aku kat pan..mesti bdak2 ni nek basikal aku jalan2..aku pon berlari la..mase ramai la org..awek pon ramai..tp ble pandang menabah dosa je....sedey2..sob3.
aku datang lari pon coz masa tu nak dekat KSSU 21 jun tu..aku wat la fitness..so aku lari la 3 round stgh..tp korg taulah, mcm nak pecah jantung aku..adeh..sket siot...

pastu aku pon melepak ngan dak2 ni lpas dah lari2..bdak2 ni pon dah siap nak blek
coz nak maghreb dah..bdak2 ni amik gamba pakai kemera madi...gamba aku xde pon deme nak amik..coz ad konflik dgn salah seorg dengan bdak2 ni..haha..beselah, middle age crisis la katakan.
then ktorg blek mfi..

6 Lbey atas basikal nak blek
so mcm bese aku leading the way nak blek..tp masa tu akhmal ngah usha lee chong wei ngah lawan lin dan masa thomas cup..hampeh la jawapan dari akhmal..LCW kene sayur..adeh..malu aku..so dengan bismillah aku mule perjalanan..aku ghoyak kat emma dekat2 dengan aku coz petang2 kete byk..tgh jalan2 tu,skali aku pasan akhmal xde pon kat blakang..aku usha blek...eh akhmal jatuh ke? aku nmpak basikalnya ader tp orangnya..berderau darah aku siot time tu..adeh mcm bdak2 la die ni..aku g tgk2 kan die..upenyer tali basikaldie tercabut dr gear.ekeleh..hitam tangan mamat ni pgg rntai tu..pastu aku pn tlg skali..allamak!!time tu lak pakai suar wrna putih..adeh,korg tau la ape aku pgg,,seluar jg mangsa..cian suar aku..pastu perjalanan diteruskan sampai trffic light..mcm bese aku risaukan ema ble time traffic light..so aku lepaskan diri aku nak tgk si minah ni..seperti dijangkka!! emma wat aksi berani redah ske ati..haha..mmg xlepas undang2 jalan..die bley dari kiri trus masuk kanan sedangkan ada kete blakang..bgla signal la makci emma oi..seram dowh!!! aku pon marah la die..kan marah tandanya sayang..haha..xsayang pon..tlg ckit..dan akhirnya ktorg smpai mfi time mahgrib..ahamdulillah.. basikal dalam kenangan..


5 comments:

  1. hahahhahahaa
    siuman ke x nihh

    ReplyDelete
  2. waaa...i miss my ema so much!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. adoiiiiii
    wtpe letak gmba aq skali..
    aq bru taw ade cite nh..aini tu skulmte aq..
    wahaha,lwk2

    ReplyDelete